Розумні люди

1 Хроніки 12:23-40

(32): А з Іссахарових синів, що мали розуміння часу, щоб знати, що буде робити Ізраїль, їх голів було двісті, а всі їхні брати робили за їхнім наказом

1. Розумні люди (23-38)

Бог вибрав Давида пастирем для Ізраїлю. Але Давид та Ізраїльський народ повинні були чекати, коли настане час Бога. Після смерті Саула, Давид пішов до Хеврону, де його поставили царем над Юдою. В цей час коліна північного Ізраїлю підкорялися Іш-Бошету, сину Саула. Через сім з половиною років настав час Бога. Розумні люди, які знали, чого хоче Бог прийшли до Хеврону, щоб поставити Давида царем. Вони прийшли з усіх 12 колін, щоб об’єднатися під рукою Давида.

2. Велика радість для Ізраїлю (38-40)

Народ потребував пастирів. Ізраїльтянці, які прийшли до Хеврону, були першокласними вояками, які могли відстояти права свого народу. Вони були озброєні як для битви, але зараз вони прийшли не для того щоб воювати. Вони мали доручення передати царство Давиду. Їх родичі дали їм їжі та пиття для святкування. Бог дав своєму розпорошеному народу справжнього пастиря. Це була велика радість для Ізраїлю.

Молитва: Господи, навчи нас чекати Твого часу. Допоможи нам об’єднатися під рукою нашого пастиря Ісуса.

Одне слово: Одне стадо та один пастир

login:
password: