Страх Господній

2 Хроніки 19:1-11

(9): І він наказав їм, говорячи: "Отак чиніть у страху Господньому, вірністю та цілим серцем

1. Цар, що прийняв викриття (1-3)

Цар Йосафат відрізнявся від царя Ахава. Він з терпінням вислухав докори. Прозорливець Єгу дорікав його за те, що він товаришував з тими, хто ненавидить Бога. Але й добрі речі знайшлися при ньому — він повигублював ідолів і нахилив своє серце, щоб шукати Бога.

2. Пастир — цар (4-11)

Йосафат не сидів набундючений у своєму палаці після викриття, а особисто навертав свій народ до Бога. Його ім’я означає "Господь судить". Він діяв згідно свого імені, коли накликав Божий страх на всіх суддів по містах. Він суворо застеріг їх жити в страху Господньому. Боятися Бога означає боротися проти неправди, хабарництва, пристрастей. Це означає служити Богу вірно і всім серцем. Це означає приймати рішення на основі слова Божого, а не на основі особистих почуттів чи розумних ідей. Це означає застерігати людей не грішити проти Бога. Не політичні союзи чи зброя роблять людей сильними, а страх Господній.

Молитва: Господи, допоможи мені практично зростати в страху Божому. Постав лідерів, що мають страх Господній, які можуть обернути наш народ до Бога.

Одне слово: Служи з страхом Господнім

login:
password: