Бог чи мамона?

Луки 16:13-18

(13): Жоден раб не може служить двом панам, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові й мамоні служити!

1. "Не можете Богові й мамоні служити!"(13-15)

Іноді в політичних або сімейних справах необхідно піти на компроміс. Але Ісус вчить нас не допускати компромісів у наших серцях. Ми не можемо служити одночасно Богові й мамоні. Фарисеї вважали, що можуть служити Богові та грошам, але Лука розповідає про те, що вони любили тільки гроші. Вони любили привілеї та владу, що купляються за гроші. Бог не розділить трону в наших серцях ні з чим та ні з ким. Ми не можемо обманути Бога, бо Він знає наші серця.

2. Закон є закон; Євангеліє є добра новина (16-18)

Божий закон безкомпромісний. Гріх є гріх, і Бог не називає його по-іншому. Але добра новина Божого Царства полягає в тому, що Бог пробачає грішників, які приходять до Нього з покаянням. Це благодать. Ісус помер, щоб бути нашим Спасителем, і зараз живе, щоб бути нашим Царем. Божий народ повинен бути вірним Богові і дати обітницю вірності, як наречена.

Молитва:Господь, царюй в моєму серці. Бережи мене від фальшивих компромісів. Допоможи мені використовувати матеріальні речі, для служіння Тобі.

Одне слово:Служи Богові, а не мамоні

login:
password: