Аса – цар, який кликав до Господа

2 Хроніки 13:23-14:15

(10): І кликнув Аса до Господа. Бога свого, та й сказав: Господи, нема кому, крім Тебе, допомогти численному або безсилому. Допоможи нам, Господи, Боже наш, бо ми на Тебе опираємося, і в Ім'я Твоє ми прийшли на цю безліч. Господи, Ти Бог наш, нехай людина не має сили проти Тебе!

1. Боже благословення в мирний час (1-7)

Аса робив добре та приємне в очах Господа Бога свого. Він знищив всіх ідолів. Аса був одним з не багатьох царів, які відмінили пагірки (місця, де поклонялися ідолам). Він намагався змінити свій народ, щоб він жив по слову Бога. Тому Господь благословив його царювати в мирі та спокої. Аса старанно трудився в мирний час, щоб зміцнити міста Юдеї. Він знав, що мир та процвітання приходять від Бога, а ні від власного вміння та здібностей.

2. Бог, Який допомагає безсильному (8-15)

У Аси була армія хоробрих людей, які були озброєні щитом та ратищем, а також лучники. І вийшов на них кушеянин Зерах із військом у тисячу тисяч та з трьома сотнями колісницями. Здавалось, що армія Аси приречена. Але Аса молився. Прочитайте 10 вірш. Він знав, що він та його люди немічні, тому повністю надіявся на Бога. Тоді Бог дав Асі та всім Юдеям велику перемогу над кушеянинами.

Молитва:Господи, удали пагірки з мого серця. Я вдячний Тобі за те, що Ти чуєш молитву немічних, які покладаються тільки на Тебе.

Одне слово:Господи, нема кому, крім Тебе, допомогти

login:
password: