Слава Соломона

2 Хроніки 9:1-31

(8): Нехай буде благословенний Господь, Бог твій, що вподобав тебе, щоб посадити тебе на Свого трона за царя у Господа, Бога твого, через любов Бога твого до Ізраїля, щоб утвердити його навіки. І Він настановив тебе над ними царем, щоб чинити право та справедливість!

1. Візит цариці Шеви (1-12)

Цариця Шеви приїхала до Соломона із загадками та дорогими подарунками. Вона говорила з ним про все й була дуже здивована його мудрістю та багатством. Вона прославляла Бога, Який полюбив Ізраїль та посадив на трон такого царя, як Соломон. Коли мине багато років Ісус буде дуже хвалити цю царицю з поган, яка скромно вчилася у Божого слуги (Матв.12:42).

2. Багатство Соломона (13-31)

Величність та багатство Соломона описуються кількістю його золота. Більшість царів шукали зустрічі з ним, щоб почути його мудрість. Але, не дивлячись на свою людську мудрість, Соломон робив деякі нерозумні речі. Своїм стилем життя він насадив насіння руйнування свого народу. Слово Бога чітко забороняє накопичувати золото, привозити коней з Єгипту та примножувати іноземних жінок (Повт.17:16,17). Коли прийшов його час, він помер, й все багатство не мало для нього ніякого значення.

Молитва: Господи, даруй мені скромне серце вчитися, як у цариці Шеви, та допоможи мені моїм стилем життя прославляти Тебе.

Одне слово: Підкоряйся Його слову, насолоджуйся Його благословенням

login:
password: