Cпокій, як річка

Ісая 48:1-22

(17-18): Так говорить Господь, твій Відкупитель, Святий Ізраїлів: Я Господь, Бог твій, що навчає тебе про корисне, що провадить тебе по дорозі, якою ти маєш ходити. О, коли б ти прислухувався до Моїх заповідей, то був би твій спокій, як річка, а твоя справедливість, немов морські хвилі!

1. Ради Ймення Свого (1-11)

Коли Ізраїльський народ перейняв ідолослужіння від навколишніх ханаанських культур, він став об'єктом Божого гніву. Але Бог утримав Свій гнів, щоб Його народ міг покаятися. Ізраїль був впертий: в нього шия то м'язи залізні, а чоло мідяне. Але Бог не зруйнував його, а виховував. Ізраїль був Його народом, що носив Його ім'я. Бог не буде ділити Свою славу з ідолами. Тому Він послав Ізраїль у вавилонський полон на 70 років.

2. Шлях Бога – найкращий (12-22)

Бог звільнив Свій народ з вавилонського полону рукою іншого народу. Господь Відкупитель навчає нас тому, що найкраще для нас. Коли ми бережемо Його повеління та слухаємося Його, спокій, наче річка, тече в наших душах. Але для безбожних немає миру (22).

Молитва:Господи, допоможи мені прийняти Твоє виховання як Твою любов і покаятись. Допоможи мені слухатись Твого слова і бути навченим Тобою, щоб Твій спокій наповнив моє серце.

Одне слово:Спокій як річка

login:
password: