Оце Отрок Мій

Ісая 42:1-25

(6): Я, Господь, покликав Тебе в справедливості, і буду міцно тримати за руки Тебе, і Тебе берегтиму, і дам Я Тебе заповітом народові, за Світло поганам

1. Він очеретини надломленої не доломить (1-7)

Ізраїль був покликаний народом Божих слуг. Ці вірші розповідають про Отрока Ісуса. Вони описують Його характер і місію. Таким має бути характер та місія Божого слуги у будь-який час. Божий слуга використовує свою силу та владу, щоб допомагати та надихати слабких, а не утискати і гнобити їх. Бог тримає Свого слугу за руку та укладає з ним заповіт. Він обіцяє перебувати з ним і поставити світлом для поган. Через Свого слугу Бог відкриє очі сліпих та звільнить полонених.

2. Пісня хвали Господові (8-25)

Бог не віддасть Своєї слави ідолам. Він вестиме та благословлятиме тих, хто славить та поклоняється Йому (16), Він виховує тих, хто зневажає Його закон (21-25), Він тренуватиме сліпих людей, аж доки вони не навчаться бачити Його могутні діла і прославляти Його (18-25).

Молитва: Господи, дякую за Ісуса, Який зцілює та звільняє мене. Навчи мене Його серцю співчуття та допоможи розділити Його Євангелію з усім світом.

Одне слово: Євангелія – для усього світу

login:
password: