Вступ до першого послання до Коринтян

Коринт був головним торговим містом в Греції з населенням близько 650 тис. чоловік, включаючи 400 тис. рабів. Він розміщувався на вузькому перешийку, який з’єднував Грецію з Піренейським півостровом. Релігія Коринта базувалася на поклонінні богині любові Афродиті. В той час була широко поширена релігійна проституція, а сексуальна аморальність вважалася загальноприйнятою, так що слово "коринтянин" означало "аморальна людина". В 1:26-31 и 6:9-11 автор нагадує коринтянам їх незнатне походження та минуле грішне життя.

Павло заснував церкву у Коринті під час своєї другої міссіонерської подорожі (Дії 18). Він провів там близько півроку. Разом з Акилою та Прискиллою він виготовляв намети. Пізніше, під час третьої подорожі, він написав з Коринту послання до Римлян.

Павло пише цей лист з Ефесу в відповідь на лист з Коринту. Він був їх пастирем і добре знав їх. В цьому листі він застосовує Евангелію до практичних проблем, таких як розділення в церкві, шлюб, виконання закону, різниця в поглядах на їжу, служіння і т. і. Він докоряє їм з любов’ю. В 13-му розділі описана любов Ісуса – найкращий дарунок та шлях вирішення проблем, що виникають. Розділ 15 закликає нас мати практичну віру та надію на воскресіння Ісуса, тому що воскресіння є серцем Евангелії. Ніхто не може бути християнином без віри в воскресіння.

"Вірний Бог, що ви через Нього покликані"

1 Коринтянам 1:1-9

(9): Вірний Бог, що ви через Нього покликані до спільноти Сина Його Ісуса Христа, Господа нашого

1. Привітання святим Божим людям (1-3)

В цьому листі Павло називає себе Апостолом. Состен раніше був начальником над синагогою в Коринті (Дії 18:17). Потім віе став християнином та братом. Люди Бога призвані до святості. Ми святі, тому що кров Ісуса очистила нас від наших гріхів. Ми маємо жити свято в цьому світі, наповненому розпустою. Це можливо тільки тоді, коли ми закликаємо і’мя Іісуса і повністю покладаємо на Нього нашу надію. Благодать та мир приходять від Бога Отця та Ісуса Христа.

2. Господь утвердить вас до кінця (4-9)

Павло дякує Богу за велику справу, що Він зробив у Коринті. Коли Павло свідчив, Дух Божий працював в житті коринтян та змінював їх з мирських язичників в святих людей Бога. Спільнота в Коринті збагатилась усілякими дарами Духа. Людина слабка, але Бог, що покликав нас до спільноти з Христом, сильний. Він Вірний і утвердить нас до кінця.

Молитва: Господь, дякую за Твою благодать, за прощення гріхів та за Твого Святого Духа. Утверди мене міцно в Христі до Його приходу.

Одне слово: Вірний Бог, що ви через Нього покликані

login:
password: