Господь хоче милості

Матвія 12:1-8

(7,8): Коли б знали ви, що то є: Милости хочу, а не жертви, то ви не судили б невинних... Бо Син Людський Господь і суботі!

1. Голодні учні (1-2)

Одного разу в суботу шли учні засіяними полями, вони дуже зголодніли, тому зривали колосся та їли зерна. Фарисей, які завжди були зайняті пошуком нагоди покритикувати Ісуса, дорікали Йому за те, що Він дозволив учням працювати в суботу. Однак критикуючи та прискіпуючись, вони не могли побачити роботу Бога.

2. Господар суботи (3-8)

Ісус вчив їх, цитуючи Біблію, про Давида, який був великим царем та воїном, який любив Бога та любив своїх людей. Він не був бюрократом. Ісус нагадав фарисеям про священиків, які в суботу приносили жертви в храмі. Потім Він казав про те, хто Він, та для чого прийшов. Він прийшов не для того, щоб зробити людей законниками. Ісус прийшов показати грішникам милість Бога. Якщо хтось не знає про Божу милість та прощення, його законництво безглузде. Ісус є Господарем суботи, Він – Месія.

Молитва:Господи, дякую Тобі за те, що розумієш мою слабкість та показуєш мені Свою милість. Допоможи мені проявляти милість.

Одне слово:Бог хоче милості, а ні жертви

login:
password: