Бог допомагає Ізраїлю

1 Царів 20:1-43

(28): І підійшов Божий чоловік, і говорив до Ізраїлевого царя та й сказав: Так сказав Господь: Тому, що сказали сиріяни: "Господь - Бог гір, а не Бог долин Він, то дам увесь цей великий натовп у твою руку, і ви пізнаєте, що Я - Господь".

1. Атака Бен-Гадада (1-22)

Бен-Гадад зібрав своє військо і обложив Самарію. Ізраїльський цар Ахав так злякався, що приготувався здаватися. Час осади був нестерпним. Бен-Гадад загрожував, що перетворить Самарію в прах. Бог послав пророка, щоб укріпити ізраїльтян і навчити їх військовій стратегії. Молоді воїни провели атаку і отримали велику перемогу.

2. Як два невеликі стада кіз (23-30)

Бен-Гадад скликав велику армію і атакував знову. Він був упевнений в своїй перемозі, тому що вірив, що Бог Ізраїлю є Бог гір, але не Бог долин, де вони будуть вести бій. Ізраїльські війська виглядали як два невеликі стада кіз, а сиріяни наповнювали землю, але Господь допоміг ізраїльтянам і вони перемогли.

3. Дурна гордість Ахава (31-43)

Ахав був гордим і корисливим. Він домовився з Бен-Гададом і пообіцяв відпустити його. Тоді до нього прийшов пророк і розповів одну історію. З неї було зрозуміло, що відпускати Божих ворогів - це велика помилка. Ахав засмутився і стривожився.

Молитва:Господи, допоможи мені скромно приймати Твою допомогу.

Одне слово:Якщо Бог за нас, хто може бути проти нас?

login:
password: