Дитинка в яслах

Луки 2:1-7

(7): І породила вона свого Первенця Сина, і Його сповила, і до ясел поклала Його, бо в заїзді місця не стало для них...

1. Цар Август (1-5)

Римська імперія керувала світом. Вона збирала податки зі всіх колоній. Слово царя Августа було законом, і коли він звелів зробити перепис на всій території Римської імперії, кожен повинен був прийти та зареєструватися, не зважаючи на особисті обставини. Цар - втілення світської влади, а його палац демонструє егоїстичний стиль життя та пошук насолод.

2. Немовля в яслах (6-7)

Йосип та Марія також повинні були зареєструватися. Вони вимушені були йти до Віфлеєму, не зважаючи на те, що Марія вже скоро мала народити. У Віфлеємі були натовпи, всі були зайняті. Йосип виглядав дуже безпомічним порівняно з іншими людьми. Він був бідним, їм не вдалось орендувати кімнату в готелі. Аналогічно, в цьому грішному світі нема "кімнати" в зайнятих людських серцях для Спасителя. Син Божий народився в хліву, Його поклали до ясел. Але саме Ісус, а не цар, править цим світом. Тільки Царство Ісуса вічне.

Молитва: Господи, допоможи мені любити смиренний образ життя Ісуса; відкрий мої очі, щоб бачити все в правдивому світлі, щоб я міг жаліти царя, а не заздрити йому.

Одне слово: Дитинка в яслах

login:
password: