Двоє злих царів

2 Царів 21:1-26

(8): І більше не мандруватиме Ізраїлева нога з тієї землі, яку Я дав їхнім батькам, якщо тільки вони будуть пильнувати робити все так, як наказав Я їм, та ввесь Закон, що наказав їм Мій раб Мойсей

1. Ідолопоклонство Манасії (1-10)

Манасія був настільки ж злим царем, наскільки добрим був його батько. Він підштовхнув Юдею йти по дорозі, яка веде до руйнування. Він відновив аморальну релігію амореїв та впав в окультизм. Він навіть приніс в жертву на вогні свого власного сина. Він робив все це через страх, який підкріплюється марновірством, та гордість, що підкріплюється впертим не бажанням покаятись перед Богом. Він протистояв Божому слову, ігноруючи Його обіцянки. Бог пообіцяв, що якщо Його люди будуть підкорятися Його слову, то їм не прийдеться залишати землю, яка дана Аврааму. Але Манасія поставив боввана в храмі Господньому. Він пролив багато невинної крові. Він викликав лихо на свій народ. Бог сказав, що Він витре Єрусалим, як витирають миску: витер і перевернув її догори дном!

2. Амон ходить шляхом свого батька (11-26)

Амон продовжував злу практику свого батька, поки його не вбили його ж раби. Люди вигнали вбивць Амона та поставили царем його сина. Ці люди мали відчуття історій.

Молитва: Господи, збережи мене від злих справ цього світу, даруй мені скромне та розкаяне серце.

Одне слово: Поклоняйся Богові та будь благословен

login:
password: