Світильник Давида не згас

2 Царів 11:1-21

(2): А Єгошева, дочка царя Йорама, сестра Ахазії, взяла Йоаша, сина Ахазії, та й викрала його з-поміж вбиваних царських синів, його та няньку його, і сховала в спальній кімнаті. І сховали його від Аталії, і він не був забитий

1. Зла жінка Аталія (1)

Аталія була дочкою Єзавелі і Ахава. Вона одружилася з Йорамом, котрий став Юдейським царем. По його смерті царем став їх син Охозія. Його вбили під час чистки Єгу. Тоді Аталія, побачивши, що її син помер, встала і вигубила все цареве насіння і стала панувати над землею. Здавалося, що престол Давида назавжди знищено.

2. Вірна жінка Єгошева (2-21)

У царя Ахазії була сестра - Єгошева. Вона вийшла заміж за священника Єгояду. Ця смілива жінка діяла скоріше за злу Аталію. Вона сховала свого племінника, молодого принца Йоаша, в храмі. Протягом шести років він жив там, доки Єгояда не здобув підтримку Левитів та Юдеїв, щоб скинути Аталію. Духовна сім'я Єгошеви та Єгояди врятувала дитину і врятувала народ. Світильник Давида знову горів і не згасав.

Молитва: Господи, постав вірних братів і сестер, котрі можуть ризикувати своїм життям, щоб протистати безбожній культурі цього часу.

Одне слово: Вірна і смілива жінка

login:
password: