Чи нема Бога в Ізраїлі?

2 Царів 1:1-18

(1:3б): Чи через те, що нема в Ізраїлі Бога, ви йдете питатися Ваал-Зевува, екронського бога?

1. "Питатися Ваал-Зевула" (1-8)

Ізраїльський цар Ахазія впав через грати в своїй горниці. У важкий час він не звернувся до Бога, але доручив посланцям питатися Ваал-Зевула. Бог послав Іллю попередити послів та направити їх назад до царя з докором та недоброю звісткою. Ілля абсолютно підкорився, але цар так й не розкаявся та послав своїх солдатів, щоб заарештувати Іллю. Горді люди не хочуть розкаятися, але намагаються вирішити проблеми людським чином. Вони поступають нерозумно та в кінці кінців загинуть.

2. Є Бог в Ізраїлі (9-18)

Вогненне полум’я з неба спалило весь п’ятидесяток, який послав цар, щоб заарештувати Іллю. Потім теж саме повторилося ще раз. У царя зовсім не було страху перед Богом та співчуття до своїх людей. Він послав ще одного п’ятидесятника зі своїм п’ятдесятком, але той впав на коліна перед Іллею та просив зберегти його життя та життя його рабів. Ілля послухався Бога та пішов з тим чоловіком до царя, щоб сповісти йому про смерть за зневагу до Бога Ізраїлевого. Цар помер за словом Господа, як сповістив Ілля.

Молитва: Господи, даруй мені сміливість, щоб казати Твоє слово. Допоможи моєму народу розкаятися та жити в страху Господньому.

Одне слово: Чи нема Бога в Україні?

login:
password: