План Гамана

Естер 3:5-15

(8а): І сказав Гаман до царя Ахашвероша: Є один народ, розпорошений та поділений між народами в усіх округах твого царства

1. Гнів Гамана (5-6)

Гаман дуже розлютився, коли дізнався, що Мордехай не вклоняється йому. А коли він довідався, що Мордехай єврей, то вирішив, знищити всіх євреїв. Він кинув жереб (пур), щоб визначити зручний час для здійснення його плану (Пізніше, єврей будуть святкувати свято Пурім, згадуючи вчинок цариці Естер).

2. Особливий народ (7-15)

Гаман сказав царю, що є один особливий народ, який розпорошений по всій імперії. Він виконуює свій закон та не підкоряється царю. Гаман порадив знищити весь народ та запропонував велику грошову пожертву заради цієї справи. В усі часи Божих людей переслідували, коли вони відмовлялися приймати безбожну культуру або йти на компроміс зі світом. Гаман видав розпорядження, в якому йшла мова про повне знищення єврейського народу, запечатане царським перснем. Потім Гаман пив разом з царем.

Молитва:Господи, підіймай людей, які люблять Тебе та готові бути особливими, людей, які не йдуть на компроміс зі світом.

Одне слово:Не бійся бути особливим

login:
password: