Люби перш за все Ісуса

Матвія 10:34-42

(37): Хто більш, як Мене, любить батька чи матір, той Мене недостойний. І хто більш, як Мене, любить сина чи дочку, той Мене недостойний

1. Хто ж за Мене погубить душу свою, той знайде її (34-39)

Ісус вчить нас відводити Йому перше місце в нашому житті. Іноді наші рідні та близькі не розуміють, що, люблячи Ісуса перш за все, ми можемо любити їх більше, тому й ображаються на нас за любов до Ісуса. Тоді нашими ворогами стають наші домашні. Що нам робити в цій ситуації? Ісус сказав, що, якщо ми не візьмемо хреста своєї місії, хреста відчудження та нерозуміння, та не послідуємо за Ним, то ми не достойні Його. Він обіцяє, що, якщо ми віддамо свої життя Йому, ми віднайдемо життя. Якщо ми відмовимось від поклику Ісуса, щоб догодити людям, ми втратимо наше життя, яке намагались зберегти.

2. Хто вас приймає, приймає Мене (40-42)

Учні Ісуса - це ті, хто любить Ісуса більше за все. Ісус обіцяє благословити кожного, хто прийме Його учня. Навіть за чашу води, подану тому, хто любить Ісуса, буде нагорода. Ми можемо бути благословенням для тих, кого ми любимо, тільки якщо ми любимо Ісуса більше за все.

Молитва: Господи, поможи мені любити Тебе більше всього і довіряти Тобі, що Ти благословиш тих, кого я люблю. Поможи мені брати свого хреста та слідувати за Тобою до кінця.

Одне слово: Люби Ісуса перш за все та більше всього

login:
password: