Самсон і Деліла

Суддів 16:1-22

(17): І виложив він їй усе серце своє, та й сказав їй: Бритва не торкалась моєї голови, бо я Божий назорей від утроби своєї матері. Якщо я буду оголений, то відступить від мене сила моя, і я ослабну, та й стану, як кожна людина

1. Самсонів злий задум (1-3)

Самсон знав, як можна розлютити филистимлян. В той час, як вони шукали як би підловити його, Самсон взяв міські ворота і відніс їх на вершину гори по дорозі до Хеврону.

2. Самсон все розповідає (4-22)

Самсонове життя було далеко не взірцем для інших. Але він був єдиним ізраїльтянином, кого не підкорили филистимляни, аж доти, доки не втратив своє серце через одну жінку. Вона не заспокоїлась, аж доки не взнала його секрет. Звичайно ж Самсон знав, що Даліла зрадить його, так само як і тричі до того. Але, коли він віддав їй своє серце, то став дурним. Вона виголила його волосся і відійша від нього сила Господня. Самсон став, як і всі інші люди і филистимляни легко захопили його. Вони викололи йому оці і зковали мідними ланцями. Це було жалюгідне видовище.

Молитва: Господи, допоможи Твоїм молодим слугам віддавати своє серце лише Тобі, щоб вони не втратили своєї сили і не стали жалюгідними.

Одне слово: Бережи своє серце

login:
password: