Могутній воїн з Љілеаду

Суддів 11:1-40

(24): Отож, що дасть тобі на насліддя Кемош, бог твій, те ти посядеш, а все, де вигнав Господь, Бог наш, перед нами, те ми посядемо

1. Камінь, яким знехтували (1-11)

Їфтах був позашлюбним сином Љілеада. Брати вигнали його, але він був могутнім воїном, і коли виникла загроза від синів Аммонових, старійшини Љілеаду просили його повернутися і очолити їх. Вони до відчаю потребували пастиря.

2. Урок історії (12-18)

Коли сини Аммонові висловили свої претензії на на Љілеад, що на східному березі Йордану, Їфтах дав їм урок історії. Землі, навколо яких велася суперечка належали аморейському народу впродовж трьох сотень років. Сини Аммонові не могли заволодіти ними, їхні боги були дуже слабкими. А Господь віддав ці землі Своєму народу.

3. Їфтахова обітниця і гірка перемога (19-40)

Їфтахова дурна обітниця була його власною ідеєю. Бог ніколи не вимагає від нас таких обітниць. Господь дав Їфтаху перемогу над синами Аммоновими, але ціна була дуже високою. Їфтах був людиною, яка боїться Бога.

Молитва: Господи, постав духовних лідерів, які мають відчуття історії, крепку віру і мужність. Людей, які можуть поважати Тебе і Твоїх слуг.

Одне слово: Ми володітимемо тим, що Бог нам дає

login:
password: