"Оголосите волю в Краю"

Левит 25:1-55

(10): І освятите рік п'ятдесятріччя, і оголосите волю в Краю для всіх мешканців його, ювілей він буде для вас: і вернеться кожен до своєї посілости, і кожен до родини своєї вернеться

1. Сьомий рік (1-7)

Кожного сьомого року земля відпочивала. Тоді вона не призначалася для зорювання і посіву, а виноградні лози не підрізувалися. Все, що виросло саме, можна було їсти тільки безпосередньо з поля. Навіть землі потрібен суботній спочинок.

2. Ювілей (8-55)

50-й рік був Ювілейним. Клич сурми на день Очищення проголошував свободу по всьому Краю. Кожному поверталося його майно. Всі єврейскі раби отримували свободу, бо незалежно від того, кому вони служили, вони належали Богу. Бог викупив їх з Єгипту (54-55). Земля також належить Богу. Його народ - як приходьки чи орендарі, тому вони повинні бути хорошими управителями (23). Бідні в Ювілей починали все з початку. Божі люди не повинні бути рабами людей чи речей. Він створив нас і викупив Своею Кров'ю з рабства гріха, щоб ми могли служити Йому. Справжня свобода можлива лише коли знаєш Бога як власника твого життя і майна.

Молитва: Господи, дякую Тобі за справжню свободу.

Одне слово: Звіщайте свободу і радість

login:
password: