День викуплення

Левит 16:1-34

(34): І буде це для вас на вічну постанову на очищення Ізраїлевих синів зо всіх їхніх гріхів раз у році. І він учинив, як Господь наказав був Мойсеєві

1. Кров для кроплення (1-19)

Один раз на рік, в день викуплення, первосвященик входив до Святого Святих, щоб покропити кришку викуплення кров’ю жертви. Первосвященик й сам був грішною людиною, а тому він повинен був бути очищеним та приготованим. Кришка викуплення знаходилась зверху ковчега заповіту. Це був трон Бога – місце, де святий Бог зустрічався з грішною людиною (2). В середині лежала Біблія. Викупна кров покривала Божу праведність милістю. Божою благодаттю кров кроплення очищувала будь-яку річ та кожну людину. День викуплення передвіщає Ісуса, безгрішного Первосвященика, Який віддав Свою особисту Кров для викуплення за наші гріхи та за гріхи всього світу.

2. Козел відпущення (20-34)

Після викуплення за гріх Аарон клав свої руки на живого козла, який звався козлом відпущення. Він сповідував всі гріхи народу та клав їх на голову козла. Потім він відпускав цього козла в пустелю.

Молитва: Господь Ісус, дякую Тобі за пролиття крові за гріхи світу та за мої гріхи одного разу та назавжди. Дякую за те, що Ти поніс всі мої гріхи на Своєму Тілі.

Одне слово: Тільки кров Ісуса викупляє

login:
password: