Покликання Матвія

Матвія 9:9-13

(9): А коли Ісус звідти проходив, побачив чоловіка, на ймення Матвія, що сидів на митниці, та й каже йому: "Іди за мною!" Той устав і пішов услід за Ним

1. Іди за Мною! (9)

Матвій, котрий написав цю Євангелію, був митником. В той час до цього слова було синонімом слово "грішник", а також "егоїстична жадібна потвора". Митники були зрадниками, що продали свій народ заради власної вигоди. Але вони поплатилися за це внутрішніми духовними стражданнями. Вони були самотніми вигнанцями, немов духовно прокажені. Матвій намагався змінити своє життя, але здавалося, що виходу не було. В цю хвилину Ісус, проходячи повз, сказав: "Іди за Мною!" Це був поклик до покаяння і віри. Коли Матвій прийняв Ісуса, то змінився з митника у слугу Божого.

2. Слабі потребують лікаря (10-13)

Матвій відзначив початок нового життя, влаштувавши велике свято. Він запросив старих друзів прийти радіти з ним і зустрітися з Ісусом. Це було радісне свято, бо мертвий ожив. Але фарисеї критикували Ісуса за те, що Він їсть з "грішниками". Ісус через Боже слово навчив їх, що Він прийшов явити милість Бога.

Молитва:Господи, продовжуй змінювати мене з егоїста у жертовного учня Ісуса.

Одне слово:Іди за Ісусом

login:
password: