Депресія Іллі і Божа терапія

1 Царів 19:1-18

(10,11а): А той відказав "Я був дуже горливий для Господа, Бога Саваота, бо Ізраїлеві сини покинули заповіта Твого та порозбивали жертівники Твої, а пророків Твоїх повбивали мечем; і позостався я сам. І шукали вони душу мою, щоб узяти її" А Він відказав: "Вийди, і станеш на горі перед Господнім лицем"

1. "Досить тепер, Господи! Візьми душу мою, бо я не ліпший від батьків своїх" (1-5а)

Ілля виграв суперечку на горі Кармел. Рука Господа була над ним, і він біг швидше за Ахава до самого Ізреелу. Цариця Єзавель була розлючена. Вона присягнулася вбити Іллю. Щоб врятувати своє життя, Ілля втік до Беер-Шеви. Він сильно втомився і виснажився, а прийшовши в пустелю просив Бога про свою смерть.

2. Тихий голос Бога (5б-18)

Бог послав ангела, щоб укріпити Іллю. Після їжі та відпочинку, він пішов на гору Хорив, де Господь вступив в заповіт з Ізраїлем. Ілля розповів Господові як він старанно служив Йому, але ізраїльтяни відкинули заповіт і вбили пророків, і лише один він залишився. Бог показав Свою силу через землетрус і вогонь, але з Іллією говорив лагідним голосом. Він сказав: "Іди, вернися на свою дорогу на Дамаську пустиню". Ілля повинен був помазати двох людей, які повині стати інструментами Божого суду, і Єлисея - пророком замість себе. Єлисей був не один, Бог залишив ще 7000 мужів, які не преклонилися перед Ваалом.

Молитва:Господи, допоможи мені чути Твій лагідний голос під час вивчення Біблії.

Одне слово:Бог зберіг святий залишок

login:
password: