Ілля, слуга Божого слова

1 Царів 17:1-24

(14,24): Бо так сказав Господь, Бог Ізраїлів: Дзбанок муки не скінчиться, і не забракне в горняті олії аж до дня, як Господь дасть дощу на поверхню землі. І сказала та жінка до Іллі: Тепер-то я знаю, що ти Божий чоловік, а Господнє слово в устах твоїх – правда!

1. "Крукам наказав Я годувати тебе там" (1-6)

Ахав і Хіїл жили в гріхах Єровоама і привели Ізраїль до поклоніння Ваалу. У такий темний час історії ізраїльського народу Бог поставив одного чоловіка навчати Його слову. Ілля проголосив Божу проповідь Ахаву: "цими роками не буде роси та дощу, але тільки за моїм словом!" Бог - не Ваал, Він джерело життя і благословіння. Люди повинні розкаятися. Життя Іллі було в небезпеці, тому Бог направив його сховатися в таємному місці. Круки приносили йому хліб, а пив він з маленького потоку.

2. Вдова з Сарепти (7-24)

Коли потік висох, Бог послав Іллю до бідної вдови. У неї був син, вони ледве виживали. Ілля попросив її поділитися з ним хлібом і розповів про Божу обіцянку. Вдова повірила слову Господа і покорилася Божому слузі. Мука в її дзбанку не вичерпувалася і масло в глечику не зникало до тих пір, поки не припинився голод. Пізніше, коли її син захворів і помер, Ілля молився за хлопчика, і до нього повернулося життя. Тоді вдова свідчила: "а Господнє слово в устах твоїх - правда".

Молитва:Господи, використовуй нас, щоб навчати Твоєму слову. Допоможи надіятися на Твою всемогутню силу в темний час.

Одне слово:Жінка, яка повірила в слово Бога

login:
password: