Рехав'ам та Єровоам

1 Царів 12:1-33

(15): І не послухався цар народу, бо причина була від Господа, щоб справдилося слово Його, яке говорив був Господь через шілонянина Ахійю до Єровоама, Неватового сина

1. Полегши жорстоку роботу, і ми будемо служити тобі (1-24)

Рехав'ам став царем після смерті Соломона. Соломон започаткував масштабне будівництво. Він поклав на народ важке ярмо податків і примушував до важкої праці. Велика делегація ізраїльтян під керівництвом Єровоама прийшли до Рехав'ама і просили його полегшити ярмо. Рехав'ам порадився зі старійшинами, а потім зі своїми однолітками, і послухався поради молодших. Він був гордим і хотів усім показати свою владу. Бог використав цей випадок, щоб здійснити пророцтво Ахійї і поставити Єровоама царем над десятьма Ізраїлевими колінами.

2. Людина, що привела Ізраїля до гріха (25-33)

Єровоам був прагматиком. Він не молився, а розраховував. Він придумав власну релігію і використовував її як політичний інструмент, щоб утримати народ і не дозволяти людям ходити в Єрусалим для поклоніння. Він зробив двох золотих тельців, назначив дні свят. Він спонукав своїх людей до поклоніння Богу, але усі забули, що Богу потрібно поклонятись так, як Він Сам того хоче.

Молитва:Господи, зебережи нас від легковажного прагматизму, який розбещує серця.

Одне слово:Вклоняйся Богу на Його умовах

login:
password: