Бійся Бога і дій в правді

Неемія 5:1-19

(9): І сказав я: Не добра це річ, що ви робите! Чи ж не в боязні нашого Бога ви маєте ходити, через ганьбу від тих поганів, наших ворогів?

1. "Не добра це річ, що ви робите!" (1-13)

У важкі часи багаті ставали ще багатшими за рахунок бідних. Багатії позичали гроші під великі відсотки, таким чином вони привласнювали землі бідних і навіть брали у рабство їх дітей як сплату боргу. Такі дії не виходили за рамки закону, але вони не були правильними. Неемія скликав великі збори і застерігав багатих людей ходити в страсі Господа і віддати назад землі та відсотки, які вони забрали в бідних. Вони пообіцяли перед Богом все повернути.

2. Приклад жертовності Неемії (14-19)

Неемія хотів, щоб лідери Божого народу мали пастирське серце. Він мав повне право вимагати велику зарплатню та багато особливих привілеїв для себе, але він так не чинив. Він і його слуги не купували ніякі поля. Вони прийшли, щоб будувати стіну. Він повністю присвятив себе цій роботі. Кожен день за своїм столом він приймав багато гостей за власний кошт. Ісус сказав: "…хто з вас великим бути хоче, нехай буде він вам за слугу" (Мар.10:43).

Молитва:Господь, допоможи мені боятися Тебе і правильно діяти перед Тобою.

Одне слово:Дай приклад служіння

login:
password: