Будівничі стіни

Неемія 3:1-32

(1): І встав Еліяшів, первосвященик, та брати його священики, і збудували Овечу браму. Вони освятили її, і повставляли її двері, й аж до башти Меа освятили її, аж до башти Ханан'їла

1. Початок роботи (1-16)

Духовні лідери показали приклад. Первосвященик працював нарівні з іншими священниками, відбудовуючи і освячуючи Овечу браму. Інші відбудовували Стару браму, браму Долинну, Смітникову та Джерельну браму. Щоб взяти участь у будівництві, також прийшли люди з інших частин Палестини – з Љів'ону та Міцни, що за Йорданом. Вельможі з Текої не хотіли схилити свої шиї на службу Господові (5). Але з іншого боку, один батько, що не мав синів, працював зі своїми дочками (12).

2. Працюючи разом (17-32)

На будівництві працювали люди різних професій: золотарі, виробники парфумів, начальники, левити, посадові особи та торговці. Дехто працював тільки над частиною стіни навпроти свого будинку, інші відбудовували більші частини. Вся стіна повинна бути відбудована. Якщо залишити якусь частину зруйнованою, то вся робота буде марною. Завдання могло бути виконане, тільки якщо працювати всім разом.

Молитва:Господь, допоможи мені як духовному лідеру показувати приклад в будівництві духовного фундаменту нашого народу через вивчення Біблії один-на-один.

Одне слово:Кожен має працювати на будівництві

login:
password: