Соломон будує храм

1 Царів 6:1-38

(12-13): Цей храм, що ти будуєш, якщо ти ходитимеш Моїми уставами й постанови Мої будеш виконувати, і будеш дотримувати всі Мої заповіді, щоб ними ходити, то Я виповню на тобі Своє слово, яке Я говорив був батькові твоєму Давидові. І пробуватиму посеред Ізраїлевих синів, і не покину Свого Ізраїлевого народу

1. "І пробуватиму посеред Ізраїлевих синів" (1-18)

Бог хотів пробувати посеред Свого народу. Якщо Божий народ буде підкорятися Його слову, тоді Бог прийде та буде жити посеред них. Коли Бог перебуває поміж Своїх людей вони стають святим народом та царством священиків. Храм був Божим помешканням. Його було збудовано за зразком скинії описаної в книзі Вихід. Соломон збудував величний храм. Він будував його з благоговійним серцем. У будівництві застосовували обтесане каміння, так що ні молота, ні тесла, ні будь-якого іншого залізного інструменту не було чутно в храмі, коли його будували.

2. Серце храму (19-38)

Ковчег заповіту Господнього було встановлено в самому священному місці. Ковчег містив слово Бога. Золоті херувими крилами вкривали ковчег. Стіни, олтар для куріння, навіть підлога були вкриті золотом. Красу та велич цього святилища важко уявити. Соломон трудився сім років, щоб закінчити храм.

Молитва: Господи, допоможи мені зробити дороге та святе святилище в моєму серці, щоб Ти міг прийти та перебувати зі мною.

Одне слово: Бог перебуває зі Своїм народом

login:
password: