Мудрий цар, щасливий народ

1 Царів 4:1-5:14

(5,14): І безпечно сидів Юда та Ізраїль, кожен під своїм виноградником та під своєю фіґою від Дану й аж до Беер-Шеви всі дні Соломона. І приходили від усіх народів, щоб послухати Соломонову мудрість, від усіх царів краю, що чули про мудрість його

1. "Кожен під своїм виноградником" (4:1-5:8)

Цар Соломон правив над усім Ізраїлем. Він був прекрасним адміністратором. У віршах 1-19 перераховані люди, які займали керівні посади під час його правління. Це був щасливий час для ізраїльского та юдейського народів. Вони нічого не боялись, їхня країна була в безпеці, їм не загрожувала бідність, кожен мав свою власність. Соломон був у мирі з усіма сусідніми країнами. Він володів великими статками. Однак він не дотримувався Божого слова (Повт.17:14-20), і примножував коней, жінок і золото. Цим він посіяв насіння розбещеності.

2. Мудрий і справедливий пастир (5:9-14)

Соломон просив мудрості, щоб керувати Божим народом. Бог дав йому мудрість. Він написав багато приповістей, а також вивчас флору та фауну своєї країни. Щоб послухати його мудрості приїздили царі навіть з віддалених країн. Найкращий дар для Божого народу - це мудрий і справедливий пастир.

Молитва:Господи, постав лідерів, які можуть керувати з мудрістю та справедливістю. Даруй нам духовних лідерів, які можуть пасти Твоє стадо.

Одне слово:Добрі пастирі — щасливий народ

login:
password: