Ніхто двом панам служити не може

Матвія 6:19-24

(24): Ніхто двом панам служити не може, бо або одного зненавидить, а другого буде любити, або буде триматись одного, а другого знехтує. Не можете Богові служити й мамоні

1. Де скарб твій? (19-23)

Скарби цього світу не можуть існувати вічно: машини ламаються, одяг стає не модним та зношується, будівлі старіють, гроші знецінюються, люди ображають нас. Важливіше, щоб наш скарб знаходився на небесах і наше серце було звернено до Бога. Якщо наш скарб на землі, то наші серця звернуті до земного. Якщо ж наш скарб на небесах, тоді ми можемо дивитися на світ та на людей духовними очима. Якщо наш погляд прикований до речей цього світу - ми духовно сліпі.

2. Ви не можете служити Богові й грошам (24)

Фарисеї вважали, що зможуть мати Божий мир та одночасно насолоджуватися цим світом. Вони не шукали, як догодити Богові, вони тільки хотіли мати зі всього власну користь. Ісус сказав, що ніхто не може любити Бога та гроші одночасно. Ми повинні обрати щось одне. Якщо ми любимо та служимо Богу, то ми можемо керувати й грошима. Якщо ми любимо гроші, то вони будуть керувати нами й ми не зможемо служити Богу.

Молитва: Господи, даруй мені зір, щоб дивитися на людей та речі цього світу з Твоєї точки зору та допоможи мені віддати Тобі перше місце в моєму серці.

Одне слово: Люби Бога, а не гроші

login:
password: