СІЛЬ І СВІТЛО

Матвія 5:13-16

(13,14): Ви сіль землі. Коли сіль ізвітріє, то чим насолити її? Не придасться вона вже нінащо, хіба щоб надвір була висипана та потоптана людьми. Ви світло для світу. Не може сховатися місто, що стоїть на верховині гори

1. Ви - сіль землі (13)

Учні Ісуса повинні бути сіллю. Сіль захищає і запобігає розкладанню; вона робить несмачну їжу смачною. Солоні християни - це ті, хто не йдуть на компроміс із миром і не підлаштовуються під мирські стандарти. Їх можуть осміювати й/або переслідувати, але їхній вплив відчутний. Ті ж, хто втрачають солоність через компроміс із цінностями й звичкамии суспільства, стають непридатними.

2. Ви - світло для світу ( 14-16)

Бог хотів, щоб Його люди світили світлом істини й любові в цьому світі. Так пуританські праотці віри жагуче бажали, щоб Америка була зразковою християнською нацією, як місто на горі, світячи Божим світлом усьому світу. Нехай Бог здійснить і в нашій землі таке бажання предків віри. Коли ми коримося слову Бога й творимо добрі справи заради Його слави, Боже світло світить через наші життя. Це прославляє нашого Небесного Батька.

Молитва:Господь, викоріни наше внутрішнє розбещення й зроби Україну містом на горі, що дає світло Божої любові й порятунку всім людям в усьому світі.

Одне слово:Будь сіллю й світлом

login:
password: