Закон про новонародженого

Луки 2:21-24

(21): Коли ж виповнились вісім день, щоб обрізати Його, то Ісусом назвали Його, як був Ангол назвав, перше ніж Він в утробі зачався

1. "Ісусом назвали Його" (21)

Коли Ісусові виповнилося 8 днів, було здійснено обряд обрізання. Його батьки пам'ятали про заповіт, що Бог уклав з Авраамом у Бутті 17:3-12. Вони були Божими людьми і хотіли виховувати свого Сина за Божими заповідями. Вони були людьми віри і вірили тому, що сказав ангел про їхнього Сина, тому назвали Його Ісусом, як сказав їм ангел. Це ім'я означає "Спаситель".

2. "щоб поставити Його перед Господом" (22-24)

Згідно 12-го розділу книги Левит, жінка, що народила сина, повинна через 40 днів прийти з ним до храму і принести жертву. Багаті сім'ї приносили ягня, а бідні - пару горлиць або двоє голубенят. Марія принесла голубів. Земна сім'я Ісуса була бідною матеріально. Натомість вони були багаті любов'ю до Бога і до Його слова. Бог довірив Свого Сина хорошим батькам.

Молитва:Боже, навчи мене скромному послуху Твоєму слову, навчи славити Тебе пожертвою. Дякую за Ісуса, Спасителя світу і мого Спасителя, що "навчився послуху" (Євр.5:8)

Одне слово:Ісус - Спаситель!

login:
password: