Хто зрозуміє Господню могутність?

Йов 25:1-26:14

(26:14): Таж це все самі кінці дороги Його, бо ми тільки слабке шепотіння чували про Нього, грім потуги ж Його хто його зрозуміє?

1. "Як може людина бути праведною перед Богом?" (25:1-6)

Перша та друга промова Білдада були досить довгими (розд.8,18). Він впевнений, що страждання Йова, це плоди його гріха. Третя промова продовжує цю ж тему. В принципі, все, що він говорить – правда, - жодна людина не може бути праведною перед Богом. Але причинно-наслідкове пояснення Божої праведності показує, що Білдад не розуміє ані Бога, ані Йова. Він благоговіє перед Божою могутністю та з відразою дивиться на людську розбещеність. Однак, в його словах немає жодної надії. У нього немає особистих відносин з Богом.

2. "Хто його зрозуміє?" (26:1-14)

Відповідь Йова Білдаду починається з саркастичного зауваження: "Як безсилому ти допоміг, як рамено підпер ти неможному?" Поради Білдада не допомогли йому в біді. Йов знову підіймає тему, яку розпочав Білдад. Він говорить про велич Божої мудрості та сили, які проявляються в природі. Білдад вважає, що він все пізнав, в тому числі й Бога. На відмінну від нього, Йов глибоко усвідомлює, наскільки мале його пізнання.

Молитва: Господи, очисти мене від гріха та допоможи пізнати Тебе.

Одне слово: Праведність – це Божий дар

login:
password: