Слідування мудрості веде до життя

Приповісті 8:22-36

(35,36): Адже мої виходи - це витоки життя, там готується милість від Господа. А ті, які грішать проти мене - грішать проти власних душ: ті, котрі мене ненавидять, - люблять смерть

1. Мудрість і створіння (22-31)

Мудрість Божа свідчить про своє походження: "Він у довічності мене заснував, - на початку; перш ніж була створена земля, перш ніж були створені безодні, перш ніж пробилися джерела вод, перш ніж постали гори, перш за всі пагорби, - Він породив мене" (23-25). Мудрість народжена Богом перед всім творінням і вона разом з Богом творила цей світ, раділа Його творінню и бачила, як Бог людським синам (31). Ця мудрість вказує на Ісуса, Слово (Ів. 1:1,2). Коли ми дивимося на створіння, то, навіть зараз, бачимо не хаос, а великий розумний задум, яке творіння прекрасне і як складно і розумно взаємодіє одне з одним. Все творіння вказує на Бога і на Його мудрість (Рим. 1:20).

2. Блаженний, хто слухається мудрості (32-36)

Біблія називає блаженною людину, що послухається мудрості, тому що витоки мудрості - це витоки життя. Мудрість Божа навчає нас жити разом з Богом, приліплює до джерела й мудрості і життя. Таку мудрість варто шукати усім серцем, а хто не знайде її, помре (35,36).

Молитва:Господи, навчи мене любити справжню духовну мудрість і величати Тебе усім серцем

Одне слово:Той, хто шукає мудрість, знайде життя

login:
password: